A B C D E N R

Aniliininahka

Aniliininahka yleisesti

Aniliini-nahat ovat avohuokoisia, erittäin pehmeitä ja sileitä nahkoja, joissa ei ole pigmenttikerrosta, minkä vuoksi niitä kutsutaan toisinaan "luonnollisiksi nahoiksi". Koska tämä kerros puuttuu, ne tuntuvat lämpimiltä ja vahamaisilta. Toinen puuttuvasta pigmenttikerroksesta johtuva ominaisuus on selvästi tunnistettava, luonnollinen huokoskuvio. Tämän luonnollisuuden vuoksi nahkaa pidetään erittäin kalliina, koska vain harvat nahat soveltuvat siihen. Nahassa ei saa olla vikoja, kuten punkkien puremia tai sarvien jättämiä naarmuja, sillä koko pintarakenne on tunnistettavissa. Aniliininahkoja käytetään laukkujen, huonekalujen, kenkien ja vaatteiden nahkoina.

 

Anilinleder Möbelleder

Aniliininahan pigmentointi ja värjäys

Aniliininahka käsitellään joko värjäämättömänä tai aniliinivärjäyskylvyssä. Jos nahka on käsitelty myös kevyellä pigmenttikerroksella, sitä kutsutaan semianiliininahaksi. Tämä nahkatyyppi on "luonnonnahan" ja "pigmentoidun nahan" välimuoto. Joihinkin aniliini-nahkoihin tehdään ohut suojakerros kyllästys- tai käsittelyaineella. Tämä kerros ei kuitenkaan saa olla paksumpi kuin 0,01 mm, koska muuten raekuvio ei enää näy täysin. Jos tällaista suojakerrosta ei ole, sitä kutsutaan myös puhtaaksi aniliininahaksi.
Koska nahassa ei ole pigmenttikerrosta, tai jos on, niin vain kevyt suojakerros, se on erittäin altis auringonvalon aiheuttamalle haalistumiselle sekä vesi- ja rasvatahroille.

Anilinleder Semianilinleder

 

Voit tutustua eri nahkatyyppeihin tarkemmin tällä videolla:

 

Lähteet (Viittauspäivä 8.6.2022):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Anilinleder

  • collonil(punkt)com/blog/leder-material/was-sie-ueber-nappaleder-und-anilinleder-wissen-sollten

Meidän tuotteet

Moreno A. Moreno A.
Reppu pyöräreppu pyörään ohjaustankoreppu ohjaustankolaukku naisille ruskea nahkaa
alkaen 94,95 €
Cecilia model Cecilia
ostoslaukku käsilaukku nahkalaukku vetoketjullinen ruskea nahka
84,95 €
Asher Asher
Klippikansio kannet nahkakannet nahkakansio paperikansio kirjoitusalusta kirjoituskansio nahkaa nahkainen organizer ruskea
49,95 €
gusti-leder.de Reviews with ekomi.de