A B C D E

A 7 Beiträge in dieser Lexikon Kategorie

Lihapuoli

Lihapuoli on nahan karkea takaosa, joka on alun perin ollut yhteydessä eläimen lihaan.

Värin jättäminen

Uudet nahkatuotteet voivat joskus jättää väriä muihin materiaaleihin. 

Kuivamankelointi

Nahan kuivamankelointi eli kuivapuristus on yksi ensimmäisistä vaiheista nahan kuivaamisessa valmistusprosessissa.

Aniliininahka

Aniliininahka tunnetaan notkeudestaan ja pehmeydestään - se on korkealaatuista nahkaa, joka vaatii usein erityishoitoa muihin nahkatyyppeihin verrattuna.

Karvonta

Karvonnassa karvanpoisto nahasta tapahtuu kemiallisella käsittelyllä.

Kalkitus

Kalkitus on tärkeä vaihe nahan valmistuksessa.

Hengittävyys

Nahan hengittävyys vaihtelee nahkatyypeittäin, ja sillä on merkitystä nahan laadun kannalta.