A B C D E N R

Värin jättäminen

Nahka jättää väriä

Ei ole harvinaista, että nahkatuotteet päästävät väriä ja jättävät siten jälkiä muihin materiaaleihin. Jos värin jättämistä esiintyy, sen taustalla voi olla useita syitä.
Jos kyseessä on mokkanahka, värin päästäminen voi johtua pörröisyydestä, sillä mokkanahkaa hiotaan valmistusprosessin aikana, eikä syntyviä pölyhiukkasia voida poistaa kokonaan. Jos mokkanahkaa hierotaan vaalealla kankaalla, saattaa nahasta lähteä väriä.
Tilanne on hieman erilainen rasvattujen nahkojen kohdalla. Tämäntyyppisessä nahassa käytetään värjättyä vahaa, joka muistuttaa kengänkiillotusaineita. Tämän vuoksi rasvainen nahka tahraa enemmän kuin mokka. Lämpö ja kosteus ovat tässä yhteydessä tärkeässä asemassa, koska ne voimistavat värin lähtemistä.

 

Abfärben_Abfärbung_Leder

 

Nahka värjää: mitä tehdä?! 

Voit tehdä testin helposti itse hankaamalla nahkaa ensin kuivalla vaalealla liinalla ja tarkkailemalla värimuutoksia ja hankaamalla sitä sitten varovasti uudelleen kostealla vaalealla liinalla. Pieni värin lähteminen tällä menetelmällä on normaalia. Liiallinen värin irtoaminen (ks. kuva) on kuitenkin ongelmallista, ja siitä on keskusteltava nahka-asiantuntijan kanssa.

Tällä videolla neuvotaan, mitä kannattaa huomioida uuden nahkalaukun kanssa: 

Lisälähteet (Viittauspäivä: 21.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Abf%C3%A4rbende_Leder

 

gusti-leder.de Reviews with ekomi.de