A B C D E N R

Einbadchromgerbung

Yhden kylvyn kromirusketus 

Yksikylpyinen kromiparkitus on kromiparkitusmenetelmä, jota käytetään pääasiassa alanahkaan. 24 tuntia kestävän kromiparkitusprosessin aikana nahkaan imeytyy 1,5 % kromisulfaattia, joka antaa nahalle sen tunnusomaisen vihertävän sinisen värin. Pintanahka on yleensä ruskehtavaa (kasvis)värjättyä ja siten ruskehtavaa tai vaalean punertavan ruskeaa. Tällöin alemman nahan väri näkyy keskimäärin vain hyvin vähän.

Einbadchromgerbung Gusti Leder

Nahan ominaisuudet yhden kylvyn kromiparkituksessa

Erityisen tärkeää on tarkkailla seuraavia mitattuja arvoja parkittavassa nahassa: pH-arvo, kromioksidipitoisuus, emäksisyys ja peittävyyden esiintyminen / tyyppi. Nahan kohdetyypistä riippuen näiden mitattujen arvojen tietyt loppuarvot on tavoiteltava erilaisten ominaisuuksien saavuttamiseksi.

Parkitusaineet tekevät nahasta sileämpää ja repeytymiskestävämpää yhden kylvyn kromiparkitusprosessissa. Kromisuolojen avulla pikkelöidyistä, käsittelemättömistä turkiksista valmistetaan sitten sileitä ja notkeita narveja.

Einbadgerbung Chrom Gusti Leder

Yhden kylvyn kromirusketus vs. kahden kylvyn kromirusketus

Lyhyen aikaa yhden kylpyammeen kromiparkitus korvattiin kahden kylpyammeen kromiparkituksella. Tällä välin tästä on kuitenkin tullut jälleen harvinaista, sillä käytetyt kromi(VI)-yhdisteet olivat joutuneet negatiivisiin otsikoihin myrkyllisyytensä vuoksi. 

Chrom VI Chromgerbung

 

 

Lisälähteet (Viittauspäivä 16.04.2023):

  • https://www.lederpedia(piste)de/lederherstellung/gerbung/chromgerbung?s[]=chromgerbung

  • https://kaino.kotus(piste)fi/

  • chemgapedia(punkt)de/vsengine/vlu/vsc/de/ch/9/mac/netzwerke/vernetzung/ionisch.vlu/Page/vsc/de/ch/9/mac/netzwerke/vernetzung/chromgerb.vscml.html

Gusti Leder Studio

Regan Regan
Sadesuoja pyöräsatulan suoja pyörätarvikkeet satulanpäällinen Brooks nahka ruskea
13,95 €
Lucy model Lucy
meikkilaukku matkalaukku asiakirjasalkku kosmetiikkapeili työvälinelaukku vintage ruskea nahka
13,95 €
Neal model Neal
selkäreppu päivälaukku nahkareppu ruskea nahka
84,95 € 109,95 €
gusti-leder.de Reviews with ekomi.de